169.


© All rights reserved by Tobias Regell.

168.

Det är bara det att han alltid hittar en anledning till att dricka. Idag låter den:
- Det är så tråkigt att sitta uppe länge och plugga utan.

167.

- Du saltar så gulligt!

När man hör sig själv säga det förstår man att det inte finns någon väg tillbaka.

166.

Det är bara så oerhört osexigt att han aldrig diskar, att han aldrig kan stiga upp först ur sängen och brygga vårt morgonkaffe. Ja, göra vår morgonstund.

165.


© All rights reserved by Birgitte Sire.

164.

Min kille har fått lön. Han bjöd mig på drinkar igår. Mat. Fyllekäk.
Idag mötte han upp mig på stan och gav mig en stor påse ifrån H&M med en varm tröja i.
- Men nu får du inget mer förrän till jul, skojade han och drog mig intill sig.

163.

Idag när vi låg med varandra sa jag: Ååh Kille, nu säger jag snart något olämpligt.

Men det gjorde jag inte. Jag lyckades knipa ihop benen och skjuta honom ifrån mig.
Jag sa alltså inte: Jag älskar dig.
Men nästan.

162.

Om nätterna när min kille är full så tar han fram sin gitarr och sjunger:

"Because maybe
You're gonna be the one who saves me?
And after all
You're my wonderwall."

- För det är så, säger han sen. Du är min wonderwall Ariel. Vet du det?

161.


© All rights reserved by Elias Tahan.

160.

Han: Jag har saknat dig så mycket idag. Jag finner en sån stor tröst i dig Ariel.

159.

Mina kompisars vanligaste fråga: Och hur går det med hans drickande då?
Och nu när jag tycker om honom lite mer för varje dag som går, så vill jag inte alls diskutera hans drickande mer. Vill jag bara slå alla misstankar ifrån mig och säga att han är fantastisk hela tiden. Jämt. Käften nu.

Ja, det börjar bli känsligt!

158.

Sov knappt en blund inatt. Dricker kaffe med en sprängande huvudvärk nu. Gick en promenad vid två tiden, kom sedan hem och la mig som en isglass bredvid Honom.
- Men åh, Ariel, du är så kall, sa han. Hur länge har du varit borta?
Jag svarade inte. Jag jagade sömnen. Hetsade. Önskade. Ville för mycket. Låg och blinkade oroligt i det becksvarta. Min kille somnade däremot lika snabbt om. Hans lättsamhet irriterade mig och jag envisades med att väcka honom så fort hans kropp började rycka av drömmar.
- En puss bara, sen ska jag sova, sa jag.
- En puss bara älskling, sen ska jag vara lugn.

157.


© All rights reserved by Anna Wolf.

156.

Jag orkar inte. Jag är så trött. Jag vill att han ska bära mig igenom livet.

155.

Min kille har det inte lätt nu. Jag mår inte alls bra. Jag är kall och frustrerad. Jag vill ligga ovanpå honom hela dagarna och banka honom hårt med knutna nävar i bröstet. SE MIG, HÖR MIG. GÖR MIG LEVANDE IGEN!

154.

Men inuti mig finns en liten bit av is,
som han trots sin kärlek
inte kan ta sig igenom.

153.


© All rights reserved by Steve Meisel.

152.


Han: Ariel, nu när vi är ihop och så måste vi hålla ett öga på varandra, så vi inte blir tjocka, okej?
Jag: ?
Han: Men du vet så vi inte bara ligger hemma och äter chips, det blir ju lätt så ...

151.

Min kille ligger och sover till långt in på morgnarna. Han är så trött min kille. Sov nu Ariel, säger han. Sov. Försök att sova lite, han viskar mjukt för att inte förolämpa mig när mina händer kryper ner på honom. När mina händer rycker i täcket. När jag hoppar i sängen och säger åt honom att vakna. Kille! Det är fint väder ute! Skriker jag. Och då ler han. Säger snart med raspig röst. Snart ska vi gå ut Ariel, en liten stund till bara, okej? Och så sluter han sina ögon igen.

150.

När min kille kom hem igår var han full. Han försökte göra en nattmacka, men tappade både smöret och osten i golvet, "jag lägger dom där så länge" fnissade han och gjorde ett nytt försök. Sen kröp han ner under täcket. Glufsade, smackade: åh så gott!
När han var färdig, drog han ner mina trosor: Du vet att det inte riktigt går att förlita sig helt och hållet på lillgrabben efter några öl såhär, men jag har saknat dig.

149.


© All rights reserved by Akif Hakan Celebi.

148.

Löftet:

Jag tycker inte om vinet mer än dig, Ariel, det förstår du väl?(Men varför är du då fortfarande inte hemma älskling? Jag menar om det är sant som du säger, att älskar mig mer? Varför?)

147.

Det är bara det att jag fryser till is inuti när klockan är halv elva på kvällen och min kille smsar att han ska ha en helkväll.

146.

Min kille sjunger alltid i duschen efter att vi har legat. Och det gillar jag, för då vet jag att han mår bra.

145.


© All rights reserved by Christopher Kutner.

144.

Han: Ariel, dina bröst är snygga! ... Men du vet väl att jag kommer tycka om din kropp precis lika mycket även om du får bröstcancer och måste plocka bort båda två?

143.

Jag och min mor pratar i telefon nästan varje dag, men ändå kan jag inte förmå mig själv att säga det;

- Mamma, jag har träffat någon! Han älskar mig! Jag är älskad! Och mamma vet du vad, han är inte alls som pappa! Du förstår vad jag än gör så tycker han om mig! Han förväntar sig inte att jag ska ha middagen klar när han kommer hem om kvällarna. Han förväntar sig inte att jag ska plocka upp efter honom. Han förväntar sig inte att jag ska vara honom till lags tjugofyra timmar om dygnet. Mamma han låter mig vara den jag är och han älskar mig ändå! MAMMA DET FINNS ANDRA MÄN DÄR UTE, BÄTTRE MÄN SOM VILL MER VÄL! OCH JAG HAR HITTAT EN! snällamammasägingentingtillpappaokej?

142.

Jag älskar när min kille småsnackar med människorna som kommer hit för att fixa våra kranar, lampan över diskbänken och ringklockan på dörren. Han gör det så bra. Han låter så mjuk och så fin. Han gör det så lätt och så behagligt för de som kommer hit. Ja, de vill nästan inte gå härifrån. Ja, det är nästan som om de önskar att han ville be dem stanna kvar en stund. Ja på en kaffe eller nåt, ja vad som helst egentligen. Och jag blir så stolt över honom då. Ja, jag vill så gärna äga honom då. Ja, dra honom intill mig, säga: MIN! min, min, min, min! ingen annans okej!

141.


© All rights reserved by Terry Richardsson.

140.

Min kille och jag har det bra nu. Han anstränger sig verkligen. Han dricker en öl till maten. Några få till fotbollen, men sen inget mer. Han glömmer inte bort vad jag säger. Och han säger alltid att jag är viktigare. Han masserar mina tinningar och han bjuder mig på kvällsmiddagar. Han säger att jag är vacker. Snygg. Sexig. Och så kysser han mig, smyger in sina händer under min klänning. Och vi har det bra nu!

139.

Han: Ariel, jag var bara kär i dig tills du sa att du var det i mig, och då blev jag ännu mer kär i dig!

138.

Min kille pratar i telefon.

Närhetsskräcken:

Min killes kompis: Så ni är ihop nu?
Han: Klart som fan att vi är ihop!
Min killes kompis: Mardrömmen blev en dröm?
Han: Ja, så skulle man nog kunna uttrycka det. Mardrömmen blev en dröm. Precis.

137.


© All rights reserved by Clarke Tolton.

136.

Jag är kär. Jag har släppt alla försvar. Kanske älskar jag honom tiillbaka,

till och med?

135.

Daniel McMann: I love you every minute. I love you more than band music and cookie-making.

Ur The Other Sister (1999).

134.

Min kille är världens bästa kille. Min kille har bara druckit ett glas vin sen vårt samtal. Sen att det där vinglaset mer liknande ett ölglas, det spelar faktiskt ingen roll. Idag köpte min kille en mer. EN MER! Han skulle på fest. Köpte en mer. Fest lika med mer! (FEST=MER!!!1)
Och min kille är hård när han kommer hem till mig om nätterna. HÅRD. Och den falnar inte heller. Den blir inte mjuk. Och jag behöver inte viska att det är lugnt i hans öra. Min kille vill skärpa sig. Min kille vill ha mig. Min kille talar om giftermål och smekmånader. Min kille vill ha mig! ja alltid och för livet. Det är så fint. Och jag är så stolt. Och jag hoppas verkligen att det håller i sig.

133.


© All rights reserved by Wendy Bevan.

132.

Jag vågar fortfarande inte berätta för mina föräldrar att vi är ihop. Jag pratar om min kille som en god och nära vän. Min kille säger att det inte gör någonting. Min kille som pratar om mig dagligen som sin flickvän, och som inte kan få nog av ordet: flickvän! Säger att jag inte alls behöver berätta det om jag inte vill. Jag säger att jag vill, men att jag inte vågar.
Jag: Jag är rädd för att pappa ska trasha oss.
(trasha dig, tänker jag, men det säger jag inte.)
Han: Tror du inte att han blir glad då?
Jag: Nä ...
Han: Inte alls?
Jag: ... nä.

131.

Hjärtat har för länge sen rusat om hjärnan.

130.

Han: Vad är det?
(tystnad)
Han: Snälla Ariel, du kan väl säga vad det är. Jag tycker om dig så mycket. Jag är så kär i dig. Vad är det? Säg nu? Snälla?
(tystnad)
Han: Du tittar inte ens på mig ... titta på mig ... titta på mig ...
Jag: Jag tror inte på dig längre ...
Han: Vad menar du? Vad tror du inte på?
Jag: Jag tror inte på dig när du säger att du ska sluta dricka. Jag tror inte att du kan. Jag tror inte att du vill. För jag vet inte om du vet hur man har roligt utan.
(tystnad)
Han: Men jag vill. För din skull vill jag. Nu har jag en anledning. Ariel, du får mig att vilja bli en bättre människa ...
Jag: Jag vill att du ska vilja för din egen skull. Inte för min skull. För din egen. För att Du vill.
Han: Fast jag vill göra det för din skull Ariel. Jag vill göra det för oss. Jag vill inte förlora dig. Jag vill satsa på oss. Okej?
Jag: Mm ...
Han: Jag vill inte förlora dig. Jag vill inte det. Jag ska skärpa mig.

129.


© All rights reserved by Jonathan West.

128.

Han: Jag vet inte hur lång tid det måste gå innan jag får säga det. Men jag älskar dig. Jag tror att jag gör det Ariel.

127.

William Parrish: Love is passion, obsession, someone you can't live without. If you don't start with that, what are you going to end up with? Fall head over heels. I say find someone you can love like crazy and who'll love you the same way back. And how do you find him? Forget your head and listen to your heart. I'm not hearing any heart. Run the risk, if you get hurt, you'll come back. Because, the truth is there is no sense living your life without this. To make the journey and not fall deeply in love - well, you haven't lived a life at all. You have to try. Because if you haven't tried, you haven't lived.

Ur Meet Joe Black.

126.

Han är full när han kommer hem till mig om nätterna. Men jag låtsas som ingenting och sen går jag runt och är irriterad hela dagarna istället.

125.

Han stannar kvar. Hela tiden stannar han kvar och jag kan inte för allt i världen förstå varför.

124.


© All rights reserved by Annika Bäckström.

123.

Jag: Jag tycker om dig.
Han: Jag tycker om dig med.
Jag: Men jag tycker verkligen om dig!

122.

En ledsenhet. En gråtfärdig klump i magen. Jag säger adjö till det som har varit. Jag säger hejdå till familjen som jag har växt upp i. Som har format och färgat mig. Och jag påbörjar en ny nu.
Jag lever i tvåsamheten. Och vi har bara ögon för varann än så länge. Han säger inte att jag är jobbig. Han säger inte att jag är en idiot. Han säger inte att jag aldrig kommer att bli något. Utan han säger att jag är en guldklimp som han har haft turen att hitta. Och jag då? Jag bara skrattar och skakar på huvudet såklart. Eftersom jag fortfarande inte riktigt vågar tro på allt han säger.

121.

Don't send me no doctor
Fill me up with all a those pills
I got me a man named Doctor Feelgood
Yeah! Yeah!
That man takes care of all my pains and ills
His name is Doctor Feelgood in the morning
To take care of business is really this man's game
And after one visit to Dr. Feelgood,
You understand why I feel good, in this pain.
Oh! Yeah! Oooh!
Oh, good God a-mighty
The man sure makes me feel real........
Goooooooood!

© All rights reserved by Aretha Franklin.

120.


© All rights reserved by Bob Richardsson.

119.

Nu bor vi tillsammans och allt är nytt och spännande. Och min kille pussar mig flera gånger om dagen och kallar mig sunshine, snygging, sötnos och så vidare. Och han säger att han inte alls kan föreställa sig vad vårt första gräl kommer att handla om. Säkert ett kommunikationfel, säger han. Säkert en liten skitsak som vi skrattar åt snabbt. Kanske kommer vi inte att gräla alls, Säger han. Och jag säger ingenting. Jag tänker: Lilla älskling, baby, min fina fyllepojk, jag vet precis vart vårt första gräl kommer att handla om. Och vill du verkligen veta?

RSS 2.0